2014. június 14., szombat

Hol írjam a blogot?

Ismét egy nehéz kérdés, ha még sosem volt blogod.

Melyik szolgáltatót válaszd, és mik legyenek a választás szempontjai.

Mint gyakorlott blogger, azt tanácsolom, regisztrálj több helyen, és próbáld ki. Nekem a Blogger vált be legjobban, számomra ez a felület rettentően egyszerű, átlátható, a kialakítással, választható kinézetekkel elégedett vagyok.
A blog.hu-n is van blogom, nem kedvencem a hely, és ahogy olvastam, sokan vagyunk úgy, hogy azt se találjuk meg, hol van a blogunk, a módosítási lehetőségek megtalálásáról ne is beszéljünk.
Mások meg pont azt szeretik, és nem is értik, a Bloggerben hogy lehet dolgozni.


Azt tudnod kell, hogy ezek a blogspot-os blogok nincsenek egy helyen gyűjtve, bemutatva, és senki sem emeli ki az érdekesnek tartott bejegyzéseket. Ha neked szempont ez, akkor ne itt blogolj.

Itt viszont tényleg nincs semmilyen reklám, amit el kell viselned, és egészen egyszerűen tudod a blogot a Google+ rendszerében népszerűsíteni.



A Wordpress.com helyen is van ingyenes blog, ami azért lehet jó neked, hogy megismerkedj a Wordpress rendszerrel. Azt tudnod kell, hogy az ingyenes rész elég "fapados", a sablonok színeinek módosítása nagyon korlátozott, van olyan sablon, amit egyáltalán nem lehet ingyenes verzióban módosítani, míg mások 2-3 féle variációt mutatnak meg.
Ha többet akarsz, fizetned kell. Csomagváltás bármikor lehetséges. Mielőtt megtennéd, érdemes, összeszámolni, mennyit is kell fizetni összesen, és mennyibe kerül egy tárhely a tárhelyszolgáltatóknál.

A Bloggerben és a Wordpress.com-on is tudsz saját domain nevet használni. Természetesen ehhez vásárolnod kell domain nevet, ami pénzbe kerül. Itt szintén meg kell nézned, mennyiért kínálják a blogszolgáltatók, és máshol mennyibe kerül.

A wordpress.com előnye az a saját tárhelyes megoldással szemben, hogy a Wordpress frissítéssel nem kell foglalkoznod. Az automatikus.

A Bloggerben nem is tudsz arról, hogy frissítenek, időnként, amikor elég nagy változtatást vezetnek be, értesítik a felhasználókat, bemutatva az újdonságokat. A legtöbb változást nem is veszed észre, amikor a blogoddal foglalkozol.

Én gyakrabban szembesülök azzal, hogy már megint volt valami változás, mert évek óta a bejegyzések után levő like gomb elhelyezésének módját figyelemmel kísérem. Nem gondoltam, hogy félévente ad majd ez a like gomb dolog munkát, de sajnos állandóan változik a blog forráskódja, és időről-időre másképp kell, illetve másképp lehet odabűvölni a like gombot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése