2014. július 2., szerda

Miről írjak?

Ha gyakran kell bejegyzést írnod, egy idő után már nem jut eszedbe semmi. Kinek egy hónap, kinek egy év telik el a blogolás megkezdésétől, mire eljut ide. :-)


Ha hozzászoktattad az olvasókat, hogy aktualitásokról is szólsz, akkor könnyebb helyzetben vagy.
Történik valami, ami a témád szempontjából is fontos, gyorsan írj róla! Kapcsold össze a saját vállalkozásoddal. Az se baj, ha értelmes lesz a kapcsolat. :-)

Ha megtervezed, miről írj, akkor ehhez a tervhez tudod tartani magad. Ha már úgy érzed, semmi sem jut eszedbe, inspirálódj! Tehát olvass hasonló témájú honlapokat, cikkeket, híreket. Eszedbe fog jutni valami, amiről írni akarsz.

Ha engedélyezed a hozzászólásokat, vagy emailben kapcsolatba tudnak veled lépni az olvasók, kérdéseket is fogsz kapni. Ezekre a kérdésekre tudsz válaszolni a blogodban. Természetesen nem úgy, hogy XY kérdezte, és részletesen leírod a kérdést, majd a választ, hanem a problémáról. Ami neked természetes, az másoknak nem az! Te tudod, hogyan kell a toronyórára láncot tenni, mások meg nem.

Ha van türelmed hozzá, akkor a Gyakori kérdések című oldalt is ajánlom. A magam részéről sokszor úgy érzem, direkt kitalálnak hülye kérdéseket, amikre még hülyébb válaszok érkeznek. Biztos vannak olyan témák, ahol értelmes emberek is értekeznek. :-)

Ez is erősen témafüggő, mert vannak olyan valós kérdések, amiket nem tesznek ott fel, mert tudják, vannak jobb helyek is a kérdezésre.

Hallgatod a rádiót, nézed a tévét, és persze mindenhol mondanak híreket, van híradó, krónika. Ezekben is felbukkanhat olyan téma, amiről tudsz írni.

Ha vannak vevőid, akkor tudod, milyen kérdéseik vannak. Válaszold meg a tipikus kérdéseket a blogodban.

Gondolj vissza, mi okozott neked problémát akkor, amikor még a témádban kevéssé voltál járatos. Biztos másokat is foglalkoztatnak ugyanezek a kérdések.

Ha úgy érzed, egy információ alap, és nem érdemes róla írni, rövid időn belül tapasztalod, hogy ez nem így van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése